RSS Feed

Kauppareissu

Posted by Jemi Tunnisteet: , ,



Valparaisossa - ja etenkin Cerro Alegrella - on katujen kulmissa paljon minimarketteja. Niistä löytää peruselintarvikkeita, mutta vähänkin monipuolisemman ruokakassin ostamiseksi tulee lampsia supermarkettiin. Lähin löytyy Bella Vistalta ja sen nimi on vaatimattomasti Líder.

Täkäläinen supermarketti muistuttaa paljolti suomalaista vastinettaan, mutta pieniä mainitsemisen arvoisia seikkoja olen huomannut.

  • Ostoskorit. Niitä on tosi vähän ja ne on aina käytössä.
  • Ostoskärryt. Niitä on vähän enemmän, mutta ruuhka-aikana nekin on kaikki käytössä. Jos satut sellaisen saamaan, sen jokainen pyörä haluaa mennä eri suuntaan. Ikä tekee tehtävänsä myös tässä tapauksessa.
  • Leipä. Tuoretta, monen muotoista, kaikki vaaleita. Viedään punnittavaksi sedälle, jonka ainoa duuni on painaa nappia ja liimata hintalappu muovipussiin. Lienee älyllisesti stimuloivaa.
  • Viini. Pitkä käytävä täynnä viinejä, pelkästään chileläisiä. Toisella puolen valkoviinit ja toisella punaviinit. Jaoteltu rypäleiden mukaan. Suosin alahyllyä arkikäyttöön.
  • Maito. Saatavilla ainoastaan lämpimässä säilytettäviä pastöroitu hylamaito -purkin tyyppisiä purnukoita. Maku hieman kyseenalainen.
  • Liha ja kana. Hunajamarinoituja broilerin fileesuikaleita tms on turha etsiä. Lihatuotteisiin ei ole lykätty mitään lisäaineita suomalaiseen tyyliin.
  • Kassan edusta. Ostoskärryt jätetään hujan hajan kassahihnan eteen, josta kaupan työntekijät vievät ne takaisin ovensuuhun. Ainoana positiivisena asiana näen työllistävän vaikutuksen.
  • Kassa. Tosi lyhyt hihna, monesti ei ole seuraava asiakas -tötsiä. Kortilla maksu todella hidasta verrattuna Suomeen.
  • Pakkaus. Hihnan päässä odottava opiskelija (jonka koulutusohjelman voi tarkistaa nimikyltistä) pakkaa ostokset kymmeneen eri muovipussiin. Suositeltavaa palkita teko kolikolla.

Vihanneksia ja hedelmiä ei kannata marketista hommata, ovat yleensä kalliita ja huonolaatuisia. Sen sijaan kotimatkalla on paree poiketa torin kautta. Sieltä löytyy chileläisen keittiön parhaat palat - tuoretta ja herkullista raaka-ainetta, jota ei ole rahdattu mannerten välejä.

1 kommenttia:

  1. Anonyymi

    Repeilin täällä yksinäni, ku luin noista ostoskärryistä. NIIN TOTTA!! Listan jatkoks voi laittaa myös mua suunnattomasti lämmittäneen tavan myydä vaatteiden pesuainepulverin kylkiäisenä pyykinpesupunkkupullo:D!

    Granny (Jr.)

Lähetä kommentti