RSS Feed

Ryosto FAQ

Posted by Jemi Tunnisteet:

1. Hei Jemi, kuulin etta sut oli ryostetty. Mita oikein tapahtui?
Joo, niin paasi kaymaan. Oltiin tos yks perjantai-ilta (tai yo) palaamassa kotiin saksalaisen kaverin kanssa. Parikymmenta metria ennen kaverin ulko-ovea kuulin juoksuaskeleita takaani. Ennenkuin ehdin kaantya, muutama nuori hyokkasi takaapain. Mut kaadettiin selalleen asfaltille ja taskut tyhjennettiin.

2a. Voi kauheeeeeeeta!
Noh, ei siina kuinkaan kayny...

 2b. Miten sa nyt sillai? Etko parjaa muutamalle kakaralle?
Aivan alkuvaiheessa katsekentassani vilahti kasiase ja myohemmin se oli painettuna ystavani kaulalle. Siksi paatin olla tekematta vastarintaa. Muutama kolikko taskunpohjalla ei ollut sen vaartti.

3. Mita teilta vietiin?
Mun taskuista lahti rahapussi, kannykka ja muutama flyieri, jotka sinne oli jaany (toivottavasti oli hyvaa lukemista). Aluksi mun paasta vietiin myos silmalasit, mut revin ne ryostajan kadesta takaisin ja sain pitaa ne. Mita ne niilla olis tehny? Suureksi onneksi avaimet jai taskunpohjalle! Ystavani menetti nekin seka kameransa. Aivan lopuksi hanen korvista revittiin viela korvikset mukaan. Onneksi ei tullut kuitenkaan mitaan vekkeja.

4. Millainen se tapahtumapaikka oli?
Jalkeenpain ajateltuna ryostajilla oli todella otollinen paikka. Hiljainen mutkainen kadunpatka, johon oli nakyma hyvin pienelta sektorilta. Kahden aikoihin yolla ei ollut myoskaan liikennetta.

5. Pelottiko?
Koko tapahtuma kavi niin nopeasti, ettei siina ehtinyt kummempia ajatteleen. Tapahtuman jalkeen pysyin yllattavan rauhallisena. Ystavani oli lievassa shokissa, valilla tarisi fyysisesti ja valilla vuodatti kyyneleita.

6. Muistitko tekijoiden tuntomerkit? Saatiinko niita kiinni?
Jos toi olis tapahtunut Suomessa, olisin varmasti yrittanyt painaa mieleeni tuntomerkkeja siina toivossa, etta tekijat saadaan kiinni. Paikalliset olosuhteet huomioonottaen, tiesin heti, etten tule tavaroitani enaa nakemaan. Voi kuulostaa hassulta, mutten ollut jalkeenpain edes varma siita, etta oliko ryostajia kaksi vai kolme. Heilla oli liinat naaman edessa enka tunnistaisi, vaikka tulisivat kadulla vastaan joka paiva.

7. Ootko paassy tapahtumasta yli?
Seuraavana paivana kavellessani ihmisten seassa kadulla sapsahdin aina, kun kuulin jonkun aanen takaani. Ne juoksuaskeleiden aanet kummittelivat takaraivossa. Vilkuilin alati olan yli. Nopeasti tuo tunne kuitenkin katosi.

8. Ilmoititko poliisille?
Nahtiin poliisit viisi minuuttia tapahtuman jalkeen ja ajeltiin niiden kanssa hurjaa vauhtia kapeita cerrojen katuja yrittaen turhaan etsia ryostajia, joiden kunnollisia tuntomerkkeja meilla ei edes ollut. Samalla tehtiin rikosilmoitus. Siita kopion saaminen vaati puolestaan seuraavalla viikolla yhteensa nelja kayntia kolmessa eri toimistossa.


9. Ryostetaanko siella kaikki vaihtarit?
Jostain syysta tuon viikonlopun aikana kaksi muutakin vaihtaria joutuivat varkauden uhreiksi. Toiselta vietiin lappari (mitas torkkuu rotvallin laidalla keskella yota) ja toiselta kamera ja puhelin kesken bussimatkan. Muuten on ollut rauhallista, Eli yleensa on turvallista, mutta kaikki on mahdollista.

10. Eikos sulle sanottu, etta Valparaisossa on vaarallista?
Mua oli semisti arsyttany, kun etenkin Viña del Marissa asuvat (porvarit) aina varottelee Valparaison vaaroista. Ehka oli tullut liiallinen turvallisuuden tunne, kun kellekaan ei ollut tapahtunut mitaan tota ennen. Mut en aio pelata tasta eteenpainkaan, yolla pitaa olla vaan tarkempana.

11. Tuutko nyt heti kotiin, kun siella on niiiiiin vaarallista?
Niin no, mahan olen nyt kotona. Se sijaitsee talla hetkella Chilen Valparaisossa. Jos tarkoitit sita rakasta synnyinmaatani, niin tulen sinne aikanani. En ihan viela kuitenkaan.

1 kommenttia:

  1. kaisa

    Kyllä kerran pitää tulla ryöstetyksi, että oppii kuuntelemaan paikallisia, et mihin kantsii ja ei kantsi mennä, kun siel elää samassa turvallisuuden illuusiossa kuin täälläkin. Multa tosin vaan vietiin reppu kahvilassa keskellä kirkasta päivää. Reppu oli jalan vieressä ja pian tarjoilija tuli kysymään, että olikoteistä jommalla kummalla punainen reppu. Kun vastasin myöntävästi tarjoilija osoitti kohti ikkunaa ja sano, että se juoksee nyt tuolla... Äitin sairaan vanha, mut maailman paras filmijärkkäri lähti niitten mukaan...:( Onni onnettomuudessa oli, et käsilaukkua ne ei sentään siitä pöydältä uskaltanu ottaa mukaansa kiinnijäämisen pelossa... Hyvä puoli tapahtumassa oli se, et varmaan monelta pahemmalta jutulta vältyttiin, kun kyseltiin sen jälkeen vähän paikallisista alueista tarkemmin, ja parasta tässä oli se, et kun multa loppu lomaa ennen rahat, valittavana oli vuokran maksaminen tai Buenos AIresin reissu, sain vakuutusrahat just ennen lomaa tilille ja sain siis vuokran ja reissun maksettua:)

    Toivottavasti sä et edelleenkään eikä sun kaverikaan enää nää painajaisia. Kyl aseellisesta ryöstöstä ite olisin ainakin poissa tolaltani...

    Haleja, Granny

Lähetä kommentti