RSS Feed

Hetkinen

Posted by Jemi Tunnisteet:

Istuskelen yhdella mielipaikoistani Valparaisossa: kivenlohkareilla aivan meren rannassa lahella yliopistoani.

Vasemmalla siintaa Valparaison sataman nosturit ja konttipinot, cerrot varikkaine taplineen. Lahempana nakyy merileijonia, joita uiskentelee vedessa seka lohoaa sortuneen laiturin betonisilla perustuksilla. Muutaman metrin paassa aallot sortuvat kivikkoon ja tama toistuva tyrskyjen aani on ainut, joka tahan paikkaan kantautuu. Oikealle jatkuu Valparaison lahti Viña del Marin korkeine rakennuksineen. Lahdella on ankkurissa rahtilaivoja odottamassa lahtoa kukatietaaminne. Edessa avautuu Tyyni valtameri, joka haviaa kaukana horisontissa. Aurinko paistaa lampimasti, syon torilta ostamiani hedelmia ja lueskelen Pablo Nerudan elamantarinaa.

Mietin viimeaikaisia runsaslukuisia tapahtumia. Olen todella nauttinut ajastani taalla ja harmittaa, etta lukukausi lahenee loppuaan. Tosin juuri talla hetkella yliopistolla on hiljaista. Opiskelijat ovat olleet lakossa lahes kaksi viikkoa eika luentoja olla pidetty.

Muutaman metrin paasta ohi lentava mahtipontinen pelikaani keskeyttaa ajatukseni. Seuraavaksi mieleeni juolahtaa blogi. En ole ehtinyt paivittaa sinne mitaan pitkaan aikaan, vaikka reppu on tayttynyt tarinoilla ja muistikortti kuvilla. Paatan viela tanaan kirjoittaa lyhyen postauksen ja kertoa, etten ole unohtanut perhettani enka ystaviani. Pitaisi varmasti myos luvata pikaisesti lisapaivityksia. Kylla, lupaan paivityksia, kunhan vain saan rikkoutuneen lapparini huollosta.

1 kommenttia:

  1. Kaisa

    Mä etin Santiagosta pitkään omaa rauhallista soppea. Siellä ei ollu luontoa ihan keskustassa missään, puistotkin oli aika betonisia tai sitten täynnä pussailevia pareja. Yksin ei niin isossa kaupungissa saanu olla ikinä missään... Niinpä andinismoporukalla tehty retki Maipoon oli erityisen ihana loppukeväästä: aurinko paisto, vuorten huipulta sulanut lumi virtasi purossa, ympärillä kuului vaan lintujen ja liplattavan veden äänet. Ihanaa, kaukana saasteinen kaupunki. Tätä oli ollu ikävä...

Lähetä kommentti