RSS Feed

Luennoille mars

Posted by Jemi Tunnisteet:

Lukukausi alkoi ja se tiesi uusia elämyksiä. Nimittäin luentoja, jotka pidetään kokonaan espanjaksi.

Asetin koko vaihdon  päätavoitteeksi oppia espanjan kieltä. Täysin uusien aihealueiden opiskelu ei välttämättä onnistuisikaan kielimuurin vuoksi. Niinpä valkkasin yliopiston kurssitarjonnasta sellaisia kursseja, jotka olisivat suht peruskauraa, mutta jossa oppisi sanastoa hyvin. Näin tuta-kurssitkin toimisivat "kielen kursseina". Tällaisia kursseja on logistiikan jatkokurssi sekä "tutan perusteet".

Aivan ensimmäinen luento (logistiikan jatkokurssi) jäi hyvin mieleen. Opiskelijat tervehtivät toisiaan kätellen ja poskipusuin ennen tunnin alkua. Professori puhui melko vauhdikkaasti, mutta ymmärsin silti yllättävän paljon. Tosin tuntuu siltä, etten pysty sponttaanisti kommentoimaan, kun proffa kysyy mielipiteitä asiasta jos toisestakin. Powerpointin sijasta käytössä oli taulutussi, jolla skriivattiin peruskaavoja taululle. Tuntui, että jotkin asiat väännettiin lähes rautalangasta ja silti oppilaat kyselivät täsmentäviä kysymyksiä. Kurssilla ei ole yhtä isoa tenttiä vaan paljon välikuulusteluja, joihin tulee lukea artikkeleita sekä pari isompaa kuulustelua.

Muut kurssit, joita valitsin, ovat espanjan kolmoskurssi ja Chilen historia. Lisäksi halusin ottaa yhden urheilukurssin. Valinnanvaraa oli aika paljon, mutta monet olivat tuttuja lajeja. Lopulta päädyin pöytätenniksen kurssille! Se on laji, jota olen aina halunnut kokeilla kunnolla. Luvassa on siis opetusta eri tekniikoista ja taktiikoista, eikä pelkkää omatoimista pelailua.

Pistän paremmat kurssikuvaukset myöhemmin, kun osaan kertoa niistä enemmän.


Ensimmäisellä viikolla tuutorin avustuksella käytiin eri toimistoissa ja virastoissa hommaamassa paikallinen opiskelijakortti, vahvistamassa opiskelijaviisumi sekä anomassa kansallista henkilökorttia.

Ensimmäisen viikon jälkeen olen tyytyväinen siitä, että en ole aivan kujalla kaikesta. Samalla olen kuitenkin ymmärtänyt, että kielen kanssa on todella paljon petraamista, ennenkö keskusteluista tulee sujuvia ja säätietoja syvällisempiä aiheita sisältäviä :)

1 kommenttia:

  1. Rebe

    Pingiskurssi? Eikä! Nyt mä ei oo toivoakaan, että mä vielä joskus pärjäisin sulle pingiksessä. Saat sit opettaa mulle kaikki kikat.

Lähetä kommentti