RSS Feed

Toimintaa etsimässä

Posted by Jemi Tunnisteet: , ,

Viime viikonloppuna tuli koettua muutama maininnan arvoinen hetki.

Perjantaiaamuna kuulin Japanin brutaaleista tapahtumista. Päivän aikana huhuiltiin tsunamista, joka iskisi Tyynen valtameren rannoille. Tänne sen ennustettiin tulevan puolenyön jälkeen. Ennuste annettiin minuutin tarkkuudella, mutta tsunamin mahdollisesta koosta ei tiedetty mitään. Iltapäivällä kaupungin ranta-alueet evakuoitiin varmuuden vuoksi. Täällä oli jännä tunnelma: mun talon vieressä päivysti viitisentoista palomiestä, uutiset seurasi livenä tilanteen kehittymistä ja asiantuntijoita haastateltiin. Kämppiksen sisko ja sen viisi kaveria tulivat myös meille evakkoon, koska ne asui ihan rannan kupeessa.

Itse asun Cerro Alegre kukkulan päällä ja tää on joku 100 metriä merenpinnasta, joten täällä ei tartte tsunameja pelätä. Kellon lähetyessä kahtatoista päätimme mennä hieman lähemmäksi haistelemaan tunnelmaa. Menimme eräälle näköalapaikalle, joka oli sekin n. 50 metriä korkean jyrkänteen päällä. Tsiigailimme rannan suuntaan, mutta mitään ei kuitenkaan tapahtunut. Kaikki hössötys oli ollut "turhaa". Chilellä on huonoja muistoja tsunameista, joten ihan ymmärrettävästi haluttiin pelata varman päälle.

Tällä Cerrolla asuu myös muut suomalaiset vaihtarit eli Susanna ja Teemu. Susannan kanssa matkustettiin siis aiemmin jonkin aikaa yhdessä ja Teemun kanssa teimme yhdessä kandin työn viime keväänä. Teemu on ollut täällä jo yhden lukukauden, joten häneltä on tullut muutamia hyviä vinkkejä Valpon mestoista.

Sunnuntaina suuntasimme Valparaison pohjoispuolelle Conconiin. Oli aika kokeilla surffausta pitkästä aikaa. Aallot olivat aika kesyjä, mutta ihan ok aloittelijoille. Muutaman aallon sain napattua, mutta ei se helppoa ole. Märkäpuvut on muuten aivan ehdottomia, merivesi on sen verran jäätävää (Chilen edustalla on kylmä merivirta).

Välillä isompia aaltoja piti odotella pitempään ja sillon oli mukava loikoilla laudan päällä veden liplattaessa alla. Aurinko paistoi mukavasti ja vähän matkan päässä merilinnut teki pystysuoria saalistussyöksyjä korkealta mereen. Ei huono.

Palattuamme Valpoon järjestimme meidän talolla asadon (eli grillaussession). Hodareiden tapasia settejä, tuoretta ananasta, lihaa ja viiniä. Koska meillä ei ole terassia, grillasimme ja söimme kadulla. Jonkun mielestä kaukana luksuksesta, mutta itse en kaivannut mitään lisää. Uusia ystäviä, tunnelmallinen iltahämärä ja tajunnan räjäyttävää safkaa. Ei todellakaan huono.

Kuva 1: Panoramakuva Valparaisosta. Cerro Alegre jää kuvan vasemmalle puolelle, yliopisto näkyy muutaman kilometrin päässä rannassa.
Kuva 2: Conconin biitsi
Kuva 3: S(m)urffarit: Susanna, Dario (Saksa), mää ja Teemu
Kuva 4: Felipe (kämppis) heiluttelemassa pahvia grillinsytytysoperaation aikana
Kuva 5: Margarita (Felipen tyttöystävä), mää, Felipe, Dario, Teemu, Elena (Italia) ja Susanna mun talon edustalla






0 kommenttia:

Lähetä kommentti