RSS Feed

Surffari dyyneillä

Posted by Jemi Tunnisteet: , ,

Tammikuussa Buenos Airesissa tapaamani David pisti viestiä, että hänen kaverinsa Daniel on tulossa Valparaisoon. Lupasin majoittaa hänet pariksi päiväksi.

Oli lauantaiaamu, meidät oli ryöstetty juuri edellisyönä ja lähdin talsiin bussiasemalle. Mikrot ei kulkenu, kun oli menossa iso mielenosoitus Valpoon saapunutta presidenttiä vastaan. Niinpä käppäilin pari kilometriä bussiasemalle vain huomatakseni, että se oli täynnä poliisiautoja eikä normikäytössä. Bussit kuulemma menivät vain Viña del Mariin. Hieno alku. Onneksi Daniel osasi myöhemmin mun kämpälle ominpäin.

Yhdysvaltalainen Daniel oli kiertänyt maailmaa vajaan vuoden. Hän oli innokas sohvasurffaaja ja valokuvaaja. Maksuttomien majoitusten avulla hän oli kyennyt matkustamaan 500 dollarin kuukausibudjetilla. Ei paha.

Yksi päivä teimme hänen ja parin muun kaverin kanssa päiväretken Ritoqueen ja Horconiin, jotka ovat tunnin matkan päässä Valposta pohjoiseen. Olin aikaisemmin käynyt Ritoquessa espanjan intensiivikurssin aikana ryhmämme kanssa. Nyt saavuimme tämän yli kymmenkilometrisen biitsin pohjoispäähän. Rannalla kävelyn jälkeen menimme loikoilemaan dyyneille. Vaikka oli alkutalven päivä, dyynien väleissä tuulensuojassa ja auringonpaisteessa tarkeni yllättävän hyvin. Kukin otti päikkärit. Kaikki muut paitsi avantouimarin poika rohkenivat mennä myös uimaan.

Kuva 1: Aamusella koira nuuski kadulle majoittunutta
Kuva 2: Joillain koirilla on hieman erikoiset silmät



Kuvia dyyneiltä ja meidän seurue: Daniel, mää, Elena ja Elisa.



Ritoque oli sellainen paikka, johon voisi tulla kesällä hengaamaan kavereiden kanssa pitemmäksikin aikaa. Grilli, safkaa ja aurinkorasvaa messiin - ja ehkä vähän juotavaakin.

Aika Ritoquessa kului yllättävän nopsasti, mutta päätimme vielä käydä tsiigaan Horconin kalastajakylän. Kesällä tosi turisti, nyt hyvin rauhallinen. Käytiin rannalla, jonka myöhemmin kuulin olevan nudistiranta. Ainoastaan suojainen paikka viesti tästä faktasta, pitkähihainen paita oli tarpeen.

Kuva: Elena halus käydä vielä toistamiseen uimassa ennen auringonlaskua.













Ja vielä yhteiskuva Danielin kanssa. (Teksti jäi vähän lyhyeksi, ei ollut tänään kirjoitusfiilistä)

0 kommenttia:

Lähetä kommentti